telplava.png
Pozovite nas

Atina 31.12.2021. (Arethusa) 3 noći

 ATINA – PIREJ – SUNION – PELOPONEZ (ARGOLIDA)

20875-tour 20876-tour 20877-tour 20878-tour 20879-tour 20880-tour 20881-tour 20884-tour 20885-tour 20886-tour 20887-tour 20888-tour 20882-tour 20883-tour

 
Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma, a njeno poreklo okruženo legendama je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom, a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta, mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

1. dan BEOGRAD–ATINA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:25 h. Poletanje za Atinu u 12:25 h (let JU 512). Dolazak u Atinu u 14:55 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Doček Nove godine individualno. Noćenje.
2. dan ATINA-SUNION-ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Obilazak hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno grčko veče u taverni i reprizu Nove godine. Noćenje.
3. dan ATINA-ARGOLIDA (PELOPONEZ)-ATINA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: Argolida. Jedna od najvedih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradida na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53. reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e., a akustika se najčešde povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.
4. dan ATINA Doručak. Izlazak iz soba. U 8 h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do današnjih dana, a ono što se može videti je obnovljeno po obrascu nađenog arheolođkog materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvedenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.10 h. Kraj programa.
Arethusa Grčka/Atina
Arethusa-
Internet
Da
Centar
i

Ishrana

Lokacija:
hotel Arethusa je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu.
 
Hotelski sadržaj:
kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.
 
Sobe:
sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi.
 
Ishrana:
doručak (kontinentalni), samoposluživanje, izbor više jela.
 

RESTORAN BAR
Cafe Bar
SHORT
Internet i
Centar i

Ishrana

Lokacija:
hotel Arethusa je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu.
 
Hotelski sadržaj:
kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.
 
Sobe:
sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi.
 
Ishrana:
doručak (kontinentalni), samoposluživanje, izbor više jela.
 

Fakultativni izlet:
● ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 60
● PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) € 40
● TAVERNA – repriza Nove godine (uključeno: večera, muzički program) € 40

U skladu sa novim mera koje se primenjuju u Grčkoj u zatvornim prostorima ne mogu boraviti nevakcinisani gosti.
Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata tehničkih razloga.
SMEŠTAJ U HOTELU:
● HOTEL PARNON 3* https://www.parnon-hotel.gr/en/
Parnon Hotel je smešten na samo 50 metara od trga Omonija i centralne metro stanice. Hotel je u potpunosti renoviran. Svaka soba ima kupatilo, radni sto, televizor, telefon sa direktnim biranjem,klima uređaj kao i besplatan wi-fi.Dodatni sadržaj: restoran, bar.
● HOTEL ARETHUSA 3* https://www.arethusahotel.gr/
Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do
glavnih znamenitosti u gradu. Sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.
● HOTEL TITANIA 4* http://titania-athens.hotelsathens.org/en/
Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća! Dodatni sadržaj: Veoma je elegantno uredjen sa velikim javnim prostorima. U sastavu hotela su dva restorana, dva bara, fitnes centar i poslovni centar sa četiri sale.
● HOTEL ROYAL OLYMPIC 5* http://www.royalolympic.com/
Hotel Royal Olympic spada u grupu centralno lociranih i veoma luksuznih. U neposrednoj je blizini hrama Zevsa Olimpskog sa direktnim pogledom na Akropolj, brdo Likavitos i Plaku. Do glavnog atinskog trga Sintagma se stiže za cca 10 minuta pešice (cca 600 metara). Sobe su elegantno uredjene i sve uključuju: klima uredjaj, mini-bar, TV sa satelitskim kanalima, sef i kupatilo sa fenom i toaletnim priborom. Besplatan bežični internet je dostupan u celom objektu. Dodatni sadržaj:U sklopu hotela su dva restorana, bar, fitnes centar, bašta sa otvorenim bazenom i sale za sastanke.
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.
●Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika) na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ATINA“● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu. Za državljane R.Srbije viza nije potrebna za boravak u R.Grčkoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 90 dana, tj 3meseca od dana ulaska u R.Grčku
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Filip Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.
OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI FILIP TRAVELA
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs. 
 

● Avionski prevoz na relaciji Beograd –Atina –Beograd
● Aerodromske takse 
● Smeštaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama, na bazi nodenja sa doručkom
● Transferi prema programu
● Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
● Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja 

● Fakultativni izleti
● Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
● Boravišna taksa u iznosu 2 evra za hotel kategorije 3*, 3 evra za hotel kategorije 4* i 4 evra za hotel kategorije 5* po sobi i noći
 

 U cenu je uključeno razgledanje Atine i Akropolja!

Poslednje pregledani aranžmani

Atina 31.12.2021. (Arethusa) 3 noći