telplava.png
Pozovite nas

Djenova 15.03.2020

DIREKTAN ČARTER LET
U cenu aranžmana uključen obilazak mesta Santa Margerita I Portofino!
TORINO-SANREMO-MENTON-SANTA MARGERITA -PORTOFINO

17973-tour 17978-tour 17971-tour 17972-tour 17975-tour 17976-tour 17977-tour 17979-tour 17980-tour 17981-tour

Đenova je glavni grad pokrajine Ligurije, prelepa luka koja krasi ligurijsko more i rodni grad moreplovca Kristofera Kolumba. Grad autentičnog duha otkriva tragove duge istorije, umetnosti i kulture, koji su vidljivi na svakom koraku. Biser severne Italije, Torino, čuveni francuski arhitekta Le Korbizje je opisao kao grad sa najlepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parizom. Milano, glavni grad Lombardije je ekonomska prestonica Italije.Grad  je  slavne prošlosti koji je imao značajan uticaj na gotovo sva najvažnija zbivanja tokom italijanske istorije.Portofino je  mala, dobro zaštićena luka koja je tokom srednjeg veka bila  sidrište đenovljanske trgovačke flotei malo ribarsko mesto. Danas je sa svojom nestvarnom lepotom stečiste svetskog đžet seta.

1. dan (nedelja, 15.mart 2020.) BEOGRAD-ĐENOVA Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Filip travela u 11:05h.Direktan čarter let za Đenovu u 13:05h. Planirano vreme sletanja u Đenovu 14:45h.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Polazak na pešačko razgledanje grada sa vodičem: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv.Lorenca, stari svetionik La Lanterna, rodna kuda Kolumba, stara luka... Đenova je najveća luka Italije. Ostaci starih gradskih zidina se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan (ponedeljak, 16.mart 2020.) ĐENOVA –TORINO Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po,bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Povratak u Đenovu. Noćenje.
3. dan (utorak, 17.mart 2020) ĐENOVA – MENTON – SANREMO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Menton i Obala cveća”. Obilazak Mentona, koji se još naziva „Biser Francuske“ – „La perle de la France“: lep stari grad, marina, pjacete.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Sanrema. Po dolasku u Sanremo, odlazak do Ruske crkve u kojoj je bio sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović i kraći obilazak starog centra grada – La pinja. Slobodno vreme u centru prestonice Rivijere cveća. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (sreda, 18.mart 2020.) ĐENOVA –SANTA MARGERITA-PORTOFINO-BEOGRADDoručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Polazak do mesta Santa Margerita, jednog od tri poznata mesta živopisnog zaliva ligurijske obale. U Santa Margeriti se se nalazi crkva koja potiče iz 13 veka, velelepne vile koje su imućni Italijani pravili u ovom delu obale, galerije sa delima umetnika iz 17 i 18 veka... Slobodno vreme u Santa Margeriti. Odlazak na izlet brodom, zavisno od vremenskih uslova do Portofina. Portofino je mala, živopisna luka. Šarmantnim izgledom i terasama na strmim liticama sa očaravajućim pogledom na more privlači veliki broj turista još od 19 veka, a danas je stecište svetskog đžet seta. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom.Poletanje aviona za Beograd u 19:00h (JU 9045). Očekivano vreme sletanja u Beograd u 20:35h.
Torino Torino

16.03.2020

Torino-razvio se na reci Po, koja je simbol grada. Dostojanstvenom baroknom arhitekturom i prelepim trgovima privlači veliki broj turista. Torino je bio prvi glavni grad prve Italijanske Republike od 1861.-1864.godine.

SANREMO Menton i Sanremo

17.03.2020

Menton - mondenski centar  na  Francuskoj rivijeri koji se još naziva biser Francuske.
Sanremo -ili grad ceća, jedan je od najlepših gradova Mediterana. Poznat po Ruskoj crkvi u kojoj je sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović, čuvenom kazinu, uzgoju i izložbama cveća.

 

SMEŠTAJ

HOTEL B&B GENOVA 3*   https://www.hotel-bb.com/en/hotels/genova.htm

   Hotel se nalazi u blizini čuvenih znamenitosti u Đenovi, nedavno je potpuno renoviran. Hotel  raspolaže sa restoranom i barom.   
   Svaka soba poseduje kupatilo,  (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj. Doručak – kontinetalni švedski sto,
  izbor više jela.

● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

● Sobe sa pomoćnim ležajem su manje konforne I treći , pomoćni ležaj  može biti manji od standardnih dimenzija.

 

FAKULTATIVNI IZLETI

Naziv Izleta

Cena po osobi u pretprodaji

 PLAĆANJE U AGENCIJI

Cena po osobi na licu mesta
 (raspoloživost nije garantovana)

TORINO

45

50

MENTON I SANREMO

35

40

Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i  verskh praznika )na određenoj destinacij, kada  neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ĐENOVA”
● Potrebno je najmanje 100 putnika za realizaciju ovog putovanja
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem.
● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.  Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

OPŠTE NAPOMENE
●Organizator putovanja ima licencu OTP 17/2020 izdatu 28. januara 2020. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 10.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A40 u visini 400.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2020 od 20.01.2020. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300068360 od 20.01.2020 godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

 

●Prevoz avionom na navedenoj relaciji
●Aerodromske takse  – (Beograd 22,40 evra I Đenova 30 eur ), na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata
●Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Đenovi
●Razgledanja gradova po programu
●Usluge vodiča
●Troškovi organizovanja putovanja

● Obrok u avionu
● Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
● Obavezna gradska komunalna taksa (za boravak u hotelu kategorije 3*  plaća se 1,5 evro, a u hotelu kategorije 4* plaća se 2,5 evra po noći i osobi – isključivo na recepciji hotela

DIREKTAN ČARTER LET
U cenu aranžmana uključen obilazak mesta Santa Margerita I Portofino!

Poslednje pregledani aranžmani

Djenova 15.03.2020